Compassietraining/MBCL

Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Het gaat samen met de wens deze pijn en dit lijden te verlichten en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Het is een algemeen menselijke eigenschap, die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei is gekomen. Gelukkig kan compassie door oefening wel ontwikkeld en verdiept worden en dat is het doel van de training (citaat uit het boek “Compassie in je leven” Frits Koster en Erik van den Brink).

Als je merkt dat je erg streng bent voor jezelf, last hebt van perfectionisme of erg streberig bent, kan dat gepaard gaan met negatieve gevoelens, afkeuring, ongelukkig zijn. Dit zijn enkele voorbeelden van gedragspatronen die je kunt doorbreken met mildheid, acceptatie en compassie.

Heb je eerder aan een Aandachts- of Mindfulnesstraining deelgenomen en ben je gemotiveerd tot nader zelfonderzoek en zou je willen ervaren wat heilzaam voor je is en wat niet? Dan is deze verdiepende training van een milde vriendelijke houding wellicht iets voor je.

Werkwijze

  • Vrijblijvend intakegesprek
  • 8 bijeenkomsten van 2.5 uren
  • Dagelijkse oefensuggesties
  • 1 stiltesessie van 2.5 uren
  • Hulpboek: Compassie in je leven van Frits Koster en Erik van den Brink

Via het contactformulier kun je je aanmelden. De training is een vervolg op de Mindfulnesstraining. Individueel of in een groep (bij voldoende animo).

Wil je vriendelijker met jezelf omgaan? Dan is er ook de mogelijkheid om het programma: Mindful Zelfcompassie te volgen (Methode Cristopher Germer & Kristin Neff). Vraag naar de mogelijkheden.