Wie ben ik

'Vanuit welk perspectief neem jij waar?'

Ik heet Ingrid ter Horst (1967).

Opgeleid aan de CALO aan de Hogeschool Windesheim tot docente LO (1990) en daarna als zelfstandig ondernemer in de detailhandel aan het werk gegaan.

In mijn werk veel te maken gehad met stress waardoor ik in aanraking kwam met mindfulness. Voor mij persoonlijk een fijne manier om los te raken van mijn doen-doen-doen-modus gecombineerd met eindeloze (pieker)gedachten en perfectionisme.

Vanaf 2010 diverse opleidingen gedaan om mindfulness categorie 1 trainster (VMBN 2013435) en compassietrainster  (http://www.instituutvoormindfulness.nl) te worden.

Tijdens de trainingen die ik geef, leer ik zelf ook keer op keer weer dingen over mezelf. Zo kwam ik erachter dat ik me meer wil richten op gelijkwaardige ondersteuning van mensen die iets willen veranderen. Een mooie manier van begeleiden is coaching. Hiervoor heb ik de volgende opleidingen aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle gevolgd: Opleiding tot Coach en de opleiding Loopbaan- en Talentcoaching.

Op dit moment ben ik bezig met het afsluiten van de docentenopleiding Zhineng Qigong Level 3. Ik ben helemaal enthousiast over deze manier van bewegen en werken aan vitaliteit. Daarnaast doe ik de opleiding Basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde met als doel acupuncturist te worden. Acupunctuur heeft mij enorm geholpen bij pijn bestrijding en thema’s als accepteren en loslaten. 

De naam Perspectief heb ik gekozen, omdat de betekenis helemaal past bij het coachen, maar ook bij mij als persoon.

Perspectief betekent: iets van waaruit iemand naar iets kijkt of iets van waaruit iemand iets waarneemt. Synoniemen zijn invalshoek, oogpunt, context en standpunt. Je kunt iets zien vanuit een perspectief, het probleem vanuit een perspectief belichten en iets in perspectief zien.

Hierover ga ik graag met jou in gesprek. Het gaat dan over jou. In onze gesprekken gaan we op zoek naar jouw perspectief en daag ik je uit om vanuit meerdere perspectieven te kijken.

Vanuit welk perspectief neem jij waar?

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je mijn CV hier downloaden