Zhineng Qigong Level 1, 2 of 3

Voor iedereen die door middel van meditatief bewegen, wil werken aan vitaliteit en gezondheid.

Qigong komt uit China en is een effectief systeem van langzame bewegingen. Het heeft een positieve werking op de energiehuishouding van het lichaam. Het geeft vitaliteit en rust.

Qigong bestaat uit oefeningen die de energiestroom in het lichaam activeren. De stroming van Qi in het lichaam kan door allerlei oorzaken geblokkeerd zijn: vermoeidheid, slecht eten, weinig beweging, milieuvervuiling enz…Qigong maakt de gewrichten soepel, versterkt de spieren en verbetert evenwicht en de coördinatie. Lichaamsqi gaat vrij door de meridianen stromen.

Voor mij heeft Qigong de volgende voordelen: meer flexibiliteit, minder pijn in de schouders en een duidelijker beeld van de dingen die ik nog graag zou willen bereiken.

Door de oefeningen kom je meer in verbinding met wie je werkelijk bent, met je eigen kern, waardoor je in het dagelijks leven steeds duidelijker keuzes kunt maken.

 

Wil je een proefles? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.

Voor de lessen koop je een strippenkaart van 10. De strippenkaart is 4 maanden geldig.

In de lessen kunnen verschillende bewegingen aan de orde komen

In de lessen van level 1 maak je kennis met de bewegingen uit de Lift Qi, Pour Qi Down Methode en leer je hoe je door het vergroten van het bewustzijn, het maken van visualisaties en affirmaties je beter kunt gaan voelen.

Bij level 2 werk je met de Body&Mind Methode. Het is een bewegingsreeks van 10 delen, die starten bij de nek en eindigen bij de voet. Zo ga je met volledige aandacht het hele lichaam door en maak je bewegingen met diverse gewrichten.

De oefeningen in Level 3 betreffen de 5 Organs Hun Yuan Methode. Op een dieper level werken aan de verbetering van de Qi stroming van emoties/organen.

Er worden zo’n 10 lessen per level aangeboden, waarna we door gaan naar een ander level.

De lessen duren een uur en starten altijd met een meditatief moment om aandacht te geven aan lichaam en bewustzijn om  voor te bereiden op de groepsles.

Woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

 

Liever een individueel traject met diepgang? Boek dan een personal Qi-training van 3 sessies.