Zhineng Qigong Level 1

Voor iedereen die door middel van meditatief bewegen, wil werken aan vitaliteit en gezondheid.

Qigong komt uit China en is een effectief systeem van langzame bewegingen. Het heeft een positieve werking op de energiehuishouding van het lichaam. Het geeft vitaliteit en rust.

Qigong bestaat uit oefeningen die de energiestroom in het lichaam activeren. De stroming van Qi in het lichaam kan door allerlei oorzaken geblokkeerd zijn: vermoeidheid, slecht eten, weinig beweging, milieuvervuiling enz…Qigong maakt de gewrichten soepel, versterkt de spieren en verbetert evenwicht en de coördinatie. Lichaamsqi gaat vrij door de meridianen stromen.

Zhineng Qigong behoort tot de medische Qigong stroming. Zhineng Qigong is vergeleken met andere stromingen een open, dynamische groepsvorm waarbij concentratie, focus en doelbewustheid belangrijk zijn.

Door de oefeningen kom je meer in verbinding met wie je werkelijk bent, met je eigen kern, waardoor je in het dagelijks leven steeds duidelijker keuzes kunt maken.

 

Je kan je per les inschrijven.

In de lessen van level 1 maak je kennis met de bewegingen uit de Lift Qi, Pour Qi Down Methode en leer je hoe je door het vergroten van het bewustzijn, het maken van visualisaties en affirmaties je beter kunt gaan voelen.

Bij level 2 werk je met de Body&Mind Methode. Het is een bewegingsreeks van 10 delen, die starten bij de nek en eindigen bij de voet. Zo ga je met volledige aandacht het hele lichaam door en maak je bewegingen met diverse gewrichten.

De lessen starten om 19.30 uur en duren een uur.

Hieronder een kort filmpje over de push&pull beweging uit level 1.

https://youtu.be/-U68f_zkMzY

 

Liever Yoga?

Vanaf september 2022 wordt er in onze praktijk Yin Yoga gegeven door Amanda Beelen. Zie haar website:

http://www.weer-spiegeling.nl