Zhineng Qigong Level 1

Voor iedereen die door middel van meditatief bewegen, wil werken aan vitaliteit en gezondheid.

Qigong komt uit China en is een effectief systeem van langzame bewegingen. Het heeft een positieve werking op de energiehuishouding van het lichaam. Het geeft vitaliteit en rust.

Qigong bestaat uit oefeningen die de energiestroom in het lichaam activeren. De stroming van Qi in het lichaam kan door allerlei oorzaken geblokkeerd zijn: vermoeidheid, slecht eten, weinig beweging, milieuvervuiling enz…Qigong maakt de gewrichten soepel, versterkt de spieren en verbetert evenwicht en de coördinatie. Lichaamsqi gaat vrij door de meridianen stromen.

Zhineng Qigong behoort tot de medische Qigong stroming. Zhineng Qigong is vergeleken met andere stromingen een open, dynamische groepsvorm waarbij concentratie, focus en doelbewustheid belangrijk zijn.

Door de oefeningen kom je meer in verbinding met wie je werkelijk bent, met je eigen kern, waardoor je in het dagelijks leven steeds duidelijker keuzes kunt maken.

 

Er wordt steeds een reeks van 10 lessen gegeven.

In de reeks maak je kennis met de bewegingen uit de Lift Qi, Pour Qi Down Methode en leer je hoe je door het vergroten van het bewustzijn, het maken van visualisaties en affirmaties je beter kunt gaan voelen.

De lessen starten om 19.00 uur en duren een uur.